Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

| Ετικέτες , , | Posted On Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε στο δήμο Αλιάρτου η τελετή της ορκωμοσίας με μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου, των βουλευτών Βασιλικής Τσόνογλου του ΠΑΣΟΚ και Μιχάλη Γιαννάκη της Ν.Δ., αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλίαρτο η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Γιώργου Ντασιώτη και των συμβούλων του νέου διευρυμένου δήμου...


Ο νέος δήμαρχος αφού ευχήθηκε σε όλους για την εορταστική περίοδο αναφέρθηκε σε βασικά σημεία της πολιτικής που θα ακολουθήσει ενώ παράλληλα έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση με πολλούς αποδέκτες εντός και εκτός των «τοιχών».

«Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε τεράστιες ευθύνες σε ένα διευρυμένο δήμο. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και σε τοπικό. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε να τα λύσουμε και είμαστε ευχαριστημένοι που ο κόσμος είναι μαζί μας. Περιμένει από εμάς πολλά και θα αγωνισθούμε να μην τον απογοητεύσουμε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ντασιώτης.

Επίσης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για καταστάσεις που υπήρχαν επιρρίπτοντας ευθύνες σε δημότες αλλά και σε δημοτικές αρχές χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιες και σε ποιες περιοχές. 

«Μίλησα για καθεστώς ανομίας διότι σε πολλούς συμπολίτες μας έχει επικρατήσει η λογική ότι μπορούν να είναι ελαστικοί έναντι των υποχρεώσεων τους απέναντι στο δήμο, αυτό πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο δήμος δεν ήταν και τόσο συνεπής απέναντί τους», είπε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε σκοπό να παράσχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες προς το δημότη ταυτόχρονα όμως για να γίνει αυτό πρέπει και οι δημότες να είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους». 

Ξεκαθάρισε επίσης ότι θα προχωρήσει απαρέγκλητα στις δεσμεύσεις του συνδυασμού του υπογραμμίζοντας με έμφαση: «Δεν υπάρχει για μας ο όρος πολιτικό κόστος, ο κόσμος μας επέλεξε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και αυτό θα κάνουμε». 

Όσον αφορά στην συνένωση των περιοχών από τις οποίους προέκυψε ο νέος διευρυμένος δήμος Αλιάρτου δήλωσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι αν ζήσουμε με τους κατοίκους των διαμερισμάτων που συνενωθήκαμε. Είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μαζί και προς αυτή τη κατεύθυνση θα ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για να λυθούν τα όποια προβλήματα».

Τις ευχές του σε όλους τους δημότες έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αλέκος Βίτσης ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο νέος δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης λέγοντας πως «ο τρόπος διοίκησης που θέλει να επιβάλει αφορά τον ίδιο», ωστόσο φρόντισε να αποποιηθεί των αιχμών αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν άλλους αποδέκτες.   

«Δεν μας αγγίζουν αυτά. Δεν είχαμε ούτε ασυνέπεια, ούτε ανομία», είπε χαρακτηριστικά και με την ευκαιρία ευχαρίστησε τον λαό της Αλιάρτου που όπως είπε τον τίμησε και τον είχε επιλέξει για οκτώ χρόνια ως δήμαρχο. 

Καταλήγοντας δήλωσε: «Όλοι θα στρατευτούμε για το καλό του τόπου, αυτό επιβάλει ο εαυτός μας, ο θεσμός και η δημοκρατία. Καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή και σε όλα τα καλά εμείς θα είμαστε κοντά της».

Σε αγώνες κάλεσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Κλεφτογιάννης ο οποίος χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» αντιδραστικό.
«Η κυβέρνηση, η ΕΕ, το κεφάλαιο στην Ελλάδα ετοιμάζουν νέα πιο βάρβαρα μέτρα για τον λαό τα οποία θα περάσουν και μέσα από τον αντιδραστικό Καλλικράτη. Εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του λαού απέναντι σε αυτή τη πολιτική θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, των φωτοχομεσαίων αγροτών, των φοιτητών, των μικρών επαγγελματιών. Θα είμαστε στο πλευρό τους σε μια κοινή συμμαχία, σε ενιαίο μέτωπο γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», επεσήμανε ο κ. Κλεφτογιάννης.  




TV ΑΛΙΑΡΤΟΣ


 Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΝΤΑΣΙΩΤΗ 
Σεβασμιότατε
Σεβαστοί πατέρες
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές
Κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι
Κύριοι δήμαρχοι όμορων δήμων
Κύριοι τέως δήμαρχοι των συνενωμένων δήμων  Αλιάρτου & Θεσπιών
Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

Αγαπητές συμπολίτισσες –Αγαπητοί συμπολίτες

     Από τα βάθη της καρδιάς μου, ενόψει των αγίων ημερών που γορτάζουμε, Θέλω να ευχηθώ σε όλους εσάς και στους  κατοίκους του Καλλικράτειου Δήμου μας υγεία και προκοπή.

     Οι ημέρες αυτές, ας αποτελέσουν την ευκαιρία για όλους να  στρέψουμε  την σκέψη μας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση, στους ασθενείς, στους ανέργους, στους νέους και σ’ολους αυτούς που πλήττονται καθημερινά και ανελέητα  από την κρίση.

      Ας αναλογιστούμε   τι κάναμε λάθος ως άτομα και ως κοινωνία και ας αλλάξουμε τις  επιλογές μας.

  Κυρίες και κύριοι
     Αναλαμβάνοντας, σε λίγες ημέρες, την διοίκηση του νέου Δήμου μας, σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο ,εγώ και οι συνεργάτες μου, στεκόμαστε με μεγάλη προσοχή μπροστά στα τεράστια προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
·        Προβλήματα που οι ρίζες τους βρίσκονται, πολλές φορές,
·        στο μακρινό ή κοντινό παρελθόν,
·        στην έλλειψη οργάνωσης του κράτους ή των δήμων,
·        στην έλλειψη ενδεχομένως και της βούλησης να επιλυθούν. Προβλήματα όμως που, αν τώρα δεν μπουν σε τροχιά επίλυσης, θα μας παρασύρουν μαζί τους στο βυθό.

    Είναι σαφές ,φίλες και φίλοι, πως ο Καλλικράτης είναι  συνάμα πρόκληση και πρόβλημα.
     Πρόκληση γιατί διευρύνονται οι δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αρμοδιότητες και εξουσίες ικανές να ρυθμίσουν πολλά τοπικά ζητήματα, αλλά ταυτόχρονα πρόβλημα ,λόγω έλλειψης πόρων και της γενικότερης οικονομικής κρίσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Πιστεύουμε ότι με επιμονή και αναζήτηση πόρων ,όπου αυτοί υπάρχουν, θα επιλύσουμε κάποια από τα προβλήματα αυτά.

  Οι δικές μας προκλήσεις, κυρίες και κύριοι, στον Καλλικράτειο Δήμο μας  είναι πολλές.
·        Πρέπει  άμεσα, και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, να οργανώσουμε υπηρεσίες αποτελεσματικές και φιλικές προς τον πολίτη. Θα στηριχτούμε στους υπαλλήλους των δύο συνενούμενων Δήμων, τους θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες ,θα τους εμπιστευτούμε, θα τους παράσχουμε την στήριξη που απαιτείται, αλλά ταυτοχρονα θα θέσουμε χρονοδιαγράμματα και δείκτες αποτελεσματικότητας γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο ολιγωρίας.
·        Είναι υποχρέωσή μας να εξυπηρετείται ο πολίτης άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο και αυτό το δικαίωμα θα το περιφρουρήσουμε. Είναι όμως και υποχρέωσή μας να απαιτήσουμε κι αν χρειαστεί να επιβάλλουμε  την ισονομία των πολιτών.
·        Δεν θα ανεχτούμε  να συνεχιστεί το καθεστώς εκείνο που επιτρέπει σε όποιον δημότη θέλει να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του έναντι του Δήμου, εις βάρος των υπολοίπων πολιτών.
·        Αυτή η σχέση του Δήμου με τους δημότες θα ξαναχτιστεί επί νέας βάσεως.
·        Ο Δήμος θα είναι παρών, αρωγός και συμπαραστάτης του δημότη  και ο δημότης θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, για να έχει το δικαίωμα να είναι αυστηρός κριτής πράξεων ή παραλείψεων της διοίκησης.
·        Δεν θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες, ως τους ψηφοφόρους μας της επόμενης τετραετίας, γιατί αυτό θα αλλοιώσει την κρίση μας και θα μας καταστήσει επικίνδυνα ανεπαρκείς. Θα αντιμετωπιστούν όλοι ως ισότιμοι πολίτες των οποίων τα δικαιώματα πρώτοι εμείς θα υπερασπιστούμε, απαιτώντας ταυτόχρονα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους.
·        Στο λεξιλόγιό μας η φράση ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ δεν υπάρχει.

Το διακηρύσσω λοιπόν σήμερα προς κάθε κατεύθυνση.  Η περίοδος της ανομίας τελείωσε
        οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.


·        Ιδιαίτερη ευαισθησία ,φίλες και φίλοι, η νέα δημοτική αρχή θα δείξει στο θέμα του περιβάλλοντος. Είμαστε υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης, των επενδύσεων που  δημιουργούν  θέσεις εργασίας για τους δημότες, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και τήρηση αυστηρών προδιαγραφών. Η υγεία των πολιτών δεν είναι διαπραγματεύσιμη με κανένα αντάλλαγμα

·        Η τήρηση της νομιμότητας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Η Αξιοκρατία είναι υποχρέωσή μας αλλά πρωτίστως επιλογή μας. Αυτό θα το περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού και απευθύνομαι προς τους δημοτικούς συμβούλους για να υπενθυμίσω, ότι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις έναντι όλων των δημοτών και δεν υπάρχουν πολιτικοί φίλοι αλλά πολίτες. Ως προς αυτό είμαι κατηγορηματικός.
·        Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ζήτημα που ο κατάλληλος χειρισμός του θα διευκολύνει και την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων που θα συναντήσουμε. Αυτό είναι η κατάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των κατοίκων όλων των διαμερισμάτων και η συνειδητοποίηση ότι είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μαζί και να πετύχουμε. Η επιτυχία είναι υπόθεση όλων μας. Προς την κατεύθυνση αυτή θα ληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες.
        Κυρίες και κύριοι -αγαπητοί φίλοι
Έχω πει δημόσια, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου που μας δώσατε τη νίκη, ότι δεν επιθυμώ να είναι η διοίκηση του δήμου η « ενός ανδρός αρχή » και αυτό δεν είναι αποποίηση των ευθυνών που ,ούτως ή άλλως εκ του νόμου έχω, αλλά πρόσκληση και πρόκληση  προς όλους για συνεργασία, σ’έναν δύσκολο αγώνα που δεν περισσεύει κανένας.
Θέλουμε την βοήθεια όλων σας στον κοινό αγώνα, όλοι θα υποστούμε την ήττα αν χάσουμε και δεν θα βρούμε πολλούς συμμάχους να βοηθήσουν.

 Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του ΜΠΕΡΛΟΤ ΜΠΡΕΧΤ  το 1930
Εκείνος που μένει στο σπίτι όταν αρχίζει η πάλη κι αφήνει άλλους να αγωνίζονται για τη δική του υπόθεση αυτός πρέπει να προσέχει: διότι όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη θα μοιραστεί την ήττα.

Προσωπικά θα είμαι ευτυχής αν στο τέλος της δύσκολης 4ετίας που μου εμπιστευτήκατε μπορώ να σταθώ απέναντι σας και να σας πω:
Αγαπητοί μου συνδημότες:
 έκανα για τον τόπο μας λιγότερα απ’όσα ήθελα, περισσότερα όμως απ’όσα μπορούσα.

Καλή χρονιά σε όλους

Σχετικές Αναρτήσεις :



4 σχόλια:

  1. ena mpravo ston kirio ntasioti kai makari na vrei th dinami kai to kouragio na pragmatropoihsi ola ayta poy yposxethike kai na sigrousti kai me olus poy tha enantiothoun sto ergo tou.kali arxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΓΚΙΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. dk.μήπως υπάρχει βίντεο απο την ομιλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βίντεο της ομιλίας του δημάρχου θα το βρείτε στα Θεσπιακά. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

    http://thespiaka.blogspot.com/2010/12/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια άσχετα με το θέμα της ανάρτησης θα διαγράφονται.

Μας διάβασαν